Over JVO

Over JVO

De Johan van Oldenbarneveltstichting is 25 jaar actief op het gebied van het bestuurlijk schadevergoedingsrecht. We merken dat dit onderdeel van het recht niet makkelijk uit te leggen is waardoor burgers claims vaak laten liggen. Dat is jammer!

Planschade is een onderdeel van het recht dat op theorie gebaseerd is, maar we kunnen het aan u zeer duidelijk uitleggen. Met onze uitleg kunt u zelf een beslissing nemen of u een planschadeclaim indient bij de lokale of landelijke overheid.

Johan van Oldenbarnevelt is dagelijks met deze materie bezig waardoor onze kennis actueel is. In dat kader adviseren we gemeente en burgers graag om de contouren van de diverse vormen van planschade te schetsen en de procedures in kaart brengen.

De Johan van Oldenbarneveltstichting wordt zeer gewaardeerd door deze kennis. We doen met onze juristen diepgaande onderzoeken waarbij wij meestal positieve resultaten bereiken bij de Rechtbank en/of Raad van State.

De Stichting is ontstaan op verzoek van wethouders en burgers die op zoek waren naar een onafhankelijk instituut die de kennis objectief en rechtvaardig kan toepassen op het gebied van bestuurlijke schadevergoedingen in de breedste zin van het woord.

U kunt ons per mail, telefonisch maar indien gewenst, ook op ons kantoor met gratis parkeerruimte, bereiken. Contact