(27-01-2023) – Omgevingswet voor de 5e keer uitgesteld

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat hij van mening is dat het verstandiger is om de invoering van de Omgevingswet pas in januari 2024 te laten plaatsvinden. Dit omdat gemeenten en het bedrijfsleven dan nog genoeg tijd hebben voor de voorbereiding van deze ingrijpende wet, die bedoeld is om aanpassingen in de ruimtelijke ordening simpeler en sneller te maken, zoals bij het verlenen van bouwvergunningen voor woonwijken, winkelcentra, bedrijventerreinen of de aanleg van wegen. De Omgevingswet is een samenvoeging van 26 wetten op het gebied van water, bodem, lucht, natuur, infrastructuur en gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *