Op 5 maart 2012 bestaat Internationaal Perscentrum Nieuwspoort 50 jaar. Dit wordt met diverse lezingen en een gala gevierd. In dit kader heeft het bestuur van Nieuwspoort de Johan van Oldenbarneveltstichting (JVO) gevraagd op deze dag een lezing te organiseren.

Het thema luidt “De huidige internationale verhoudingen waarbinnen Nederland zich bevindt, geplaatst in het licht van de staatsrechtelijke risico’s in de tijd van Johan van Oldenbarnevelt”. De lezing wordt in Nieuwspoort voor de leden gehouden. Max Pam, auteur, publicist en columnist van Buitenhof zal de lezing verzorgen waar de positie van de persvrijheid en JVO aan de orde zullen komen.
Als moderator treedt Max van Weezel op. De directeur van JVO Eric Meijer zal een korte inleiding houden en daarbij tevens de betekenis van Johan van Oldenbarnevelt op lokaal niveau toelichten.

Bekijk de folder van de lezing – 5 maart JVO stichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *